Hur man förenar kurder

Jag funderar ofta på hur man ska gå till väga för att förena kurder ännu mer, jag har ständigt en massa idéer. En av dem är om man kan som grupp fungera som lobbyverksamhet för Kurdistans självständighet och pröva inverka på partierna så att vi, inte detta år, men åtminstone till nästa år kan fira Newroz tillsammans! Tänk om vi firade Newroz tillsammans i Globen istället för små och sjabbiga sporthallar, att det kommer 10-15 tusen pers, att vi har råd att flyga hit, förutom våra egna artister,…jag vet inte…Rihanna t. ex., att hon står på scenen och gastar Biji Kurdistan..vilket eko det skulle generera främst i Sverige såväl som i resten av världen? Hade det inte varit fantastiskt?

Vi ska komma ihåg att det är de unga vilka i regel får till stånd förändring, mestadels studenter, se Himmelskafridens torg i Kina, majrevolten i Paris etc. vi måste därför försöka göra det vi kan utan att vänta på konservativa gamla gubbar som går i slow motion..

Fullt möjligt. Ingenting är omöjlig så länge man vill det. De befintliga föreningar och organisationer vilka grundats genom partier representerar varken samtliga kurder eller hela Kurdistan. Det splittrar och därigenom försvagar oss. Jag må vara blåögd och låta utopiskt men jag tror bestämt på att vi unga kan förändra. Vi skulle kunna etablera en fysisk förening samt dess organisationer och därmed skapa diverse aktiviteter både politiskt och kulturellt för man måste ha kul också på vägen dit. Det enda som behövs är några motiverade personer som kan sitta i styrelsen och manövrera samt andra som bistår dem, helt utanför partierna. Detta kan utvecklas lite detaljerad förstås.. Jag funderar, araber lyckades störta 3.5 diktaturer på ett år varför kan Vi inte störta 2 under de kommande 5 åren?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s