Makabra upptäckt

Ännu fler massgravar där kurdiska frihetskämpar ligger begravda påträffas i Kurdistan.
Amed: IHD Ameds (Diyarbekir) filial, skriver i sin rapport om ännu fler massgravarnas makabra uppgifter sett dagens ljus. Enligt rapporten ligger 3248 personer i 253 massgravarna.

HRA presenterade den första interaktiva ”Massgrav” kartan någonsin och i den framgår att tusentals människor ligger fortfarande under marken.
Sekreteraren för HRA Raci Bilici sade följande på presskonferensen: ”Ibland ligger någon i en bergssluttning, någon i en kant av en bäck, andra i några brända skogsområden, eller på en övergiven kyrkogård.”

Vissa kommer fram, som den yttersta nedvärdering av en människa, ur sopstationerna i Bedlis (Bitlis). Detta är en omänsklig behandling, särskilt i stick och stäv med nationell lagstiftning, internationella överenskommelser och i strid med krigets lagar. Viktigast av allt, i strid med mänskliga rättigheter och värdighet ”, sa han.

Turkiska Jitem ( Jandarma Istihparat ve Terörle Mucadele, Gendarmeriets underrättelse och kamp mot terrorism ) som grundades på 80-talet av den dåvarande premiär ministern Özal som själv var kurd, tros ligga bakom många mord eftersom de fungerade som en slags medborgargarde. De åkte runt i landet (Turkiet) och prick mördade kurdiska aktivister samt anhöriga till kurdiska frihetskämpar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s