Naiva kurder

Jag är humanist i grund och botten och FN:s allmänna förklaring om de mänskliga fri-och rättigheter är min andra religion eftersom jag är för lika rättigheter för samtliga medborgare på jorden oavsett ras, kön, språk, religion och oavsett om bostadsadressen är i Kurdistan, USA, Sverige, Kina eller Angola…/…/

Paradoxen uppstår dock när medborgaren som har minst av dessa rättigheter, deklarerat av FN, försöker tillgodose andra medborgarnas behov och som ett slags konträr nirvana borrstötts denne person av de som skall hjälpas. Är inte det komisk?

Araber har aldrig sett kurder som likvärdiga människor och Kurdistan existerar inte i deras vokabulär, turkar har officiell sagt att ”turkar och kurder är bröder medan kurden i bakgården har fått utstå allehanda repressalier i århundraden. Ahmedinejad skulle kunna släppa en atombomb över Kurdistan utan att fälla en tår! Trots allt detta fortsätter våra landsmän att ignorera faktumet om förtrycket som har uppnått omänskliga nivåer.

Vad är det då kurder försöker åstadkomma? Att på egen hand skapa världsomfattande neohumanism, kontrakapitalism utan verklighetsförankring eller ett välfärdssystem a la Kurdistan utan medlemmar i systemet?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s