Stoppa Irans statsterrorism!

Vi på Ungkurd fördömer med de starkaste ordalag den iranska regimens brutala angrepp på södra Kurdistan som sattes igång för en vecka sedan. Denna provokativa aggression är inte bara en regelrätt krigshandling utan den är också ett hån mot FN:s stadgar om mänskliga rättigheter. Den är dessutom ett desperat försök av den bestialiska iranska regimen att bilda ett slags buffertzon nu när Syriens makthavare står och vacklar inför folkets demonstrationer där.

Det folkliga motståndet ser ut att tvinga Syrien president Assad från makten likaså. Det är förstås alarmerande nyheter för Tehran regimen eftersom de försöker styra och ställa politiken i regionen genom militära operationer. Syrien är dessutom den enda allierade i regionen så nu när Syriens regering ser ut att falla kommer det uppstå ett vakuum där Iran kommer känna sig isolerad. Iran vill därför försvaga eller om de lyckas få bort kurderna från den politiska kartan eftersom de kan tänkas bli en opposition i ett eventuellt maktskifte i Syrien. Iran har nu med det som utgångspunkt dirigerat sin arme mot Kurdistan och de har attackerat kurdiska frihetskämpar som är stationerade mellan iranska och irakiska gränsen. Trots stora militära resurser som stridshelikoptrar, stridsvagnar, artilleri och en arme som är överlägsen i antal har iranska armen lidit stora förluster i striderna. Därtill har ca 150 iranska soldater stupat i striderna mot HRK:s frihetskämpar. Kurder å sin sida förlorat 7 gerillor. Vi är inte glada över att så många iranska soldater har dött men vi känner lättnad över att inte lika många eller fler av våra frihetskämpar dött i striderna.

Det är alltså den Kurdiska PJAK som går i bräschen för det kurdiska motstånd varför Iran ser de som ett mål som måste förintas. Det är inte bara det Iran är rädd för, utan flera överenskommelser som har träffats mellan Turkiet och KRG är en annan stötesten för Iran. De vill därför utan att blanda i andra och innan ett maktskifte inträffat i Syrien, undanröja det kurdiska motståndet med alla medel till buds. Men Iran kommer aldrig uppnå dessa onda mål som innehåller fasansfulla avsikter . Om Iran fortsätter med sina aggressioner så kommer de med stor sannolikhet gå samma öde som andra diktatorer i regionen gjort under hela våren samt destabilisera regionen ytterligare.

Det vi kurder menar och önskar är att Iran sätter sig vid bordet med oss för att lösa konflikten, om det nu finns en konflikt, på ett demokratiskt sätt, detsamma gäller den fascistiska AKP regeringen i Turkiet. Med dessa aggressioner kan Iran försvåra saker och ting för sig själv, i stick och stäv med deras egna syften med andra ord.

Vi kurder är ett fredsälskande folk och är därför emot krig. Men vi kurder kan aldrig ge upp hoppet om vårt folk demokratiska och mänskliga rättigheter. Vi ger aldrig upp kampen. Vi kommer kämpa med näbbar och klor för att upprätthålla den lilla friheten som våra landsmän har fått i södra Kurdistan och för att våra landsmän i andra delar av Kurdistan också ska få. Iran kommer säkerligen att misslyckas men vi lider med de stackars soldater som tvingas till slagfältet eftersom det är de som kommer att betala det högsta priset.

Vi begär nu av världssamfundet att hörsamma vår röst för att stoppa blodutgjutelsen för båda sidor. Om inte så sker, Gud bevare oss, så kanske får vi genomlida ännu ett Halabja eftersom diktatoriska regimer skyr aldrig några medel för att uppnå sina mål. För de är ett människoliv inte värt det minsta. Vi måste agera nu och agera kraftfullt denna gång innan det är försent. Därför att, när allt kommer omkring är det de civila som drabbas hårdast och detta måste vi förhindra, det är vår skyldighet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s