Turkiet bombar Kurdistan

Än en gång har Turkiet bombat Kurdistan med kemiska vapen och napalm bomber med förödande konsekvenser och lika fruktansvärd är omvärldens tystnad inför det inträffade.

 Under de 30 år som kriget pågått mellan Kurdistan och de ockuperade länderna med Turkiet i spetsen har den turkiska armén och dess regeringar brutit gång på gång mot krigslagarna utan att ställas till svars.

Medan detta förskräckliga krig fortgick brändes tusentals kurdiska byar ner, miljoner tvingades lämna sina hem, hundratusentals utsattes för tortyr, många dog av det, tusentals andra dödats genom utomrättsliga avrättningar, kroppar- för att hemlighålla brotten- dumpades på alla möjliga ställen och inte minst hela Kurdistans natur förstörts till största delen av bombmattor nedsläppta av Turkiet och Iran. Nu senast dödades 35 kurdiska frihetskämpar med kemiska vapen och napalm bomber. Denna händelse visar återigen att så länge det internationella samfundet ignorerar Turkiets brott mot Genève konventionens alla fyra delar gör det möjlig för Turkiet att fortsätta med berått mod att begå dessa fasansfulla krigsförbrytelser

Svensk media och det internationella samfundets tysthet är ett svek mot det kurdiska folket. Vi uppmanar därför FN, EU, USA och OPWC att omedelbart skrida till handling och följa upp dessa fakta. En grupp oberoende experter inom detta område bör omedelbart ta sig till Kurdistan norra del (östra Turkiet) och sätta igång en utredning. Först då kan FN införa sanktioner mot Turkiet och ställa Turkiets premiärminister Erdogan tillsammans med hans stab inför krigsdomstolen i Haag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s