Turklandets president på besök i Sverige

Bild

Sveriges kung Carl XVI har bjudit in Turkiets president Abdullah Gul (statsterroristen, barnamördaren, krigsförbrytaren) till Sverige och han kommer att tas emot som en kändis av självaste kungen såväl som andra högst uppsatta svenska statstjänstemän 10-12 september. Gul kommer att gotta sig i fjäsk och smicker och flyga härifrån i tron att det han gör i sitt hemland är rätt varför det inte finns någon anledning till att sluta fängsla kurdiska barn, journalister, massakrera kurder och bränna deras byar. Men den som inte vet bättre kan få för sig att han är någon slags missionär för mänskliga och demokratiska rättigheter…Gud bevare oss!

Varför tar Sverige emot en krigsförbrytare som en hjälte då? Well svaret är så enkelt att det visslar om det, nämligen, ekonomiska vinstintressen! Man ska komma ihåg att världen snurrar i takt med ekonomiska intressen, att USA har invaderat Afghanistan och Irak är p g a ekonomiska intressen, att Ryssland lägger in sitt veto i FN:s säkerhetsråd angående Syrien beror på ekonomiska intressen eller att Kina står vid diktaturernas sida i Afrika är också p g a ekonomiska vinstintressen, listan kan göras lång. Sverige vill inte vara sämre. Det trots viljan att framstå som ett demokrativärnande land, är frestelsen alldeles för stor för at motstå det. Även den här gången. Minns vapenfabriken i Saudiarabien i våras. De otaliga avtal som Sverige ingått med Turkiet ska inte på några villkor läggas i ”stand by korgen” utan måste realiseras för att bringa ännu mer pengar till den redan så rika svenska statskassan!!

Vad kan vi kurder göra för att ändra utgången? Jag anser att det här är ett ypperligt tillfälle för oss kurder i Sverige att visa vår lojalitet och solidaritet med våra systrar och bröder i Kurdistan och visa vår avsky på det mest påtagliga sättet. Vi måste, när han är här, lämna våra jobb och studier för några timmar för att samlas utanför Sveriges riksdag då han ska hålla tal, och markera mot han att vi är medvetna om de förskräckliga metoder han och hans regering brukar sig av för att kväsa den kurdiska frihetskampen, vi måste markera mot svenska politiker om vad han egentligen är för monster och dessutom måste vi belysa och informera svenska allmänheten om den traumatiska och miserabla situation kurder befinner sig i i sitt eget hemland!

Visst vill vi ha nåt av han och de andra som ockuperar Kurdistan? Ja, och då måste vi visa att vi vill ha det också. Det är precis det vi har felat under hela historien men nu är det högtid att ändra på det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s