Svenska politiker borde hjälpa kurder istället

Svenska politiker är så måna om att hjälpa palestinier när kurder behöver mer hjälp.
Viktigt att komma ihåg är att Israel aldrig har förnekat palestiniernas existens eller förbjudit dem deras modersmål eller annat som rör palestiniernas språk och identitet. Trots det finns det ett hav av arabiska länder som vill förinta Israel från jordens karta, inklusive vissa palestinska grupper.

Kurder däremot är förbjudna allt, dvs, deras eget modersmål kurdiska,Tv, radio, tidningar etc. Rätten att existera som kurd har du inte i t.ex. i Turkiet, Syrien, Iran och Irak..utan du måste kalla dig för turk, arab eller pers för att få leva fritt. Inte i något utav dessa länder existerar ordet kurd, kurdiska eller Kurdistan i deras grundlagar. Du kan få 15 års fängelse om du talar kurdiska i det turkiska parlamentet t.ex. (Leyla Zana senast) men det är ok att tala engelska, Obama senast. I Syrien har kurder inte ens rätt till en så enkel sak som ett ID-kort. Ja ni läste rätt. Då får kurder inte äga bilar eller mark. Så trots allt det ovannämnda önskar ingen kurd att något av dessa länder försvinner från jordens karta.

Visst är kurder ett fredligt folk som enbart vill leva i fred? Så svenska politiker borde hjälpa mer ett folk som vill ha fred och leva fredligt och inte ett folk som vill livet ur ett annat? Eller vad säger ni svenska politiker?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s