Propagera på svenska

Jag tycker följande är till och med meningslöst att rikta till assimilerade kurder. För de verkar anse att turkiska är världens mest fantastiska språk när det i själva verket är ett konstgjord språk som är baserad på kurdiska, persiska, arabiska och flera andra europeiska språk, varför jag riktar mig mer till de kurder som faktiskt är engagerade i kurdfrågan /…/

Jag skulle vilja att ni funderar över följande baserad på fakta; I Sverige bor det cirka 100 000 kurder och enbart en del av dessa är  från den turkisk ockuperade delen av Kurdistan och cirka 55 000 turkar och sisådär 65 000 iranier uppehåller sig också här i Sverige.  Arabisktalande är lite talrikare än så (källa; Wiki).

Därav ger propagandan på dessa språk i Sverige ett utslag-i bästa fall- på några hundra tusen när. Då återstår det drygt 9 000 000 miljoner medborgare som du gick miste om att få sympati av när du laddade upp bilder eller text på andra språk än svenska i ditt Facebookkonto. Du gjorde det i tron att det du gjorde var ändamålsenligt. Du kunde inte ha mer fel. Fråga dig själv nu, vem försökte du nå, vilka försökte du belysa och vilka försökte du övertyga om att det faktiskt pågår ett folkmord nere i Kurdistan. I mitt tycke du nådde dig själv, du belyste dig själv och du övertygade dig själv. Men du var visst redan nådd/belyst/övertygad. Så allt du gjorde var totalt meningslöst. Du fick inget stöd och du fick ingen empati heller för den delen. Hur många svenska parlamentariker, författare, poeter, människorättsaktivister eller andra intellektuella informerade du när du la upp texter/bilder på turkiska? Inga. För de 9 000 000 miljonerna förstod inte vad du sa. Språk är det bästa kommunikationsmedlet men du brukade dig inte av det. Så synd.

Så nästa gång ”du” laddar upp en bild/text på dessa språk, trots att du bor här i Sverige, bör du tänka på ovanstående. Tänk på att du skall nå hela 9 000 000 miljoner människor och få empati för din sak och därmed, eventuellt, få stöd för din sak.  Däremot kommer du överhuvudtaget inte att få något gehör alls om du inriktar dig på de minimala grupperna som ändå inte har några resurser på någon plan.

Det här förfaringssättet borde bli regel i samtliga länder där kurder är aktiva. Att man använder sig av det officiella språket i det land man vistas i. Vi måste börja komma ifrån assimilationen nu. Det har runnit mycket vatten under dessa broar och vi har bara blundat för det. Det är dags att öppna upp ögonen, det är dags att ställning och det är också dags att visa attityd. Om inte för kommunikationens skull så för att visa solidaritet för sina landsmän som sitter häktade  utan åtal i åratal för rätten sitt eget modersmål. Vi kämpar nu för att få rätten till något vi inte har haft tidigare och då måste vi prova nya vägar. Som en vis klok man en gång i tiden sade,”Vill du ha nåt du aldrig haft måste du göra nåt du aldrig gjort tidigare för att få det.”  J.D Houston.

p.s. propagerar du på engelska når du typ 7 000 000 000 miljarder människor världen över. Open your minds!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s