Kurder borde ha bättre krav

Drygt 10 000 politiska kurdiska fångar hungerstrejkar sedan 58 dagar i turkiska fängelser. Jag anser att deras krav är alltför harmlösa och tandlösa. Om kurdiska  politiska fångarna ändå skulle hungerstrejka på detta vis varför hade de inte bättre krav från början? Om man ändå ska dö för dem. Jag menar vad skulle det göra för skillnad även om dessa krav tillgodosågs?

§-De hungerstrejkar för att få försvara sig på sitt eget modersmål kurdiska.-Det skulle betyda att att de erkänner att de har begått brott, att åtalspunkterna är sanningsenliga fast det är bara orättvist att försvara sig på turkiska väl i domstolarna! Detta är förstås absurd. För de har inte begått något brott och dessa domstolar är i princip inkvisitionsdomstolar och därmed inte är legitima.

§-De hungerstrejkande kräver också att kurdiska folkledaren Öcalans restriktioner hävs.-Det skulle också betyda att de erkänner att Öcalan har begått folkmordsbrott, att det är åtalsenligt att Öcalan sitter kvar i fängelse. Det är också lika absurd. För han har inte begått någon folkmord.
Utifrån det borde deras krav ha varit att ogilla samtliga åtal, att inte erkänna dessa inkvisitionsdomstolar och att de ska avskaffas samt att frige Öcalan helt och hållet. Det tycker jag är värt att dö för.
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s