Det här visste du inte om Turkiet

Härnedan följer sju punkter som jag tycker är viktigt att lyfta fram om Turkiet eftersom jag förmodar att vissa av mina läsare inte har en aning om det.

-Visste du om att tusentals kurdiska barn väntar, i den här sekunden/i det här ögonblicket, på att deras mamma och pappa ska komma hem från turkiska fängelser- att deras brott är att de är kurder?

-Visste du om att turkarna samlade kurder, med order från Ataturk under Dersim upproret, i moskéer, staplade buskar och dylikt runt moskéerna, tände sedan eld på så att det uppstod rök och människorna inne i moskéerna dog av röken- att denna metod gav Hitler till att gasa ihjäl judarna ett par år senare?

-Visste du om att araberna importerade turkar från Centralasien som slavsoldater och tjänare f.o.m. 6-700-talet e.Kr. framtill ca 1100-talet e.Kr.?

-Visste du om att Ataturks kärlek till Europa var så storartad liksom hans mindre värdes-komplex till Osmanska riket (turkarna) att han ändrade och skapade ett så europeisk (konstgjord) turkiska som möjligt att idag kan man knappt förstå något ut en bok på turkiska från så sent som 1930-talet?

-Visste du om att ingen av Turkiets s.k. två tidigare stora ledare samt nuvarande premiärminister är turk? Sultan Suleyman var från Grekland, Ataturk var från Makedonien och född i kurdiska Meleti och Erdogan är en invandrare från Georgien/Kaukasien.

-Visste du om att samtliga turkiska sultaner hade fler än en fru och därmed många barn med olika fruar- att när någon av dessa barn skulle ta över tronen sedan, dödade, antingen han själv eller dennes mor alla andra bröder/halvbröder för att komma till makten.

-Visste du om att Turkiets mest kända moské är en före detta bysantinsk kyrka och samtliga andra moskéer som har byggts av turkarna är kopior av den?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s