Turklandet, Arablandet och Perslandet i Israels klo

111Det är välbekant att Turklandet, Arablandet (Syrien, Irak) ryter som lejon när det är frågan om kurder som egentligen bara försvarar sitt eget land. Dessa stater skickar bataljoner efter bataljoner liksom stridsflyg och artilleri mot kurder som om världens pånyttfödelse hängde på kurdernas undergång. Å andra sidan sticker samma ”lejon” svansen mellan benen likt avskyvärda herrelösa hundar när andra stater skjuter ner deras plan, dödar deras medborgare, bombar deras territorium m.m. T.ex. dödade Israel nio turkar på båten Mavi Marmara för två år sedan men vi såg då inte skuggan av turkstridsflygplan eller bataljoner, Syrien sköt ner ett turkflygplan förra året och ingen rök av turkförsvarsmakt såg vi inte  heller då. Israel bombade sönder Saddams kärnanläggningar på 80-talet och Saddam som var så grym mot kurder bad nästan Israel om ursäkt för att inte bli bombad ännu mer.Syrien har blivit utsatt för oräkneliga attacker från Israel i ett halvt sekel, med all rätt då samtliga arabländer inklusive Syrien har radera Israel från världskartan på dagordningen. Senast igår bombade Israel Syrien och vi har då aldrig läst om något syrisk plan över Israelisk luftrum för vedergällning. Tvärtom uppträder Syrien som Israels fähund. Däremot var Syrien så modig att de sände sina mördarmaskiner mot kurdiska stadsdelar senast i förrgår och med stor prestation lyckades de döda 18 och skadade ett tiotal civila kurder, flera barn barn fanns bland döda och sårade.

Dessa ockupationsmakternas konspiration och grymhet mot kurder är av sällan skådad slag liksom deras benägenhet till underkastelse gentemot andra länder. Står Perslandet näst på tur på Israels attacklista månntro? Må så ske. Fiendens fiende är min vän.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Turklandet, Arablandet och Perslandet i Israels klo

 1. Benjamin Sjögren

  Hej Necati.

  En fråga angående din senaste artikel på Newsmill. Hur kommer det sig att du i en artikel som handlar om Mesopotamien, civilisationens vagga, inte en enda gång nämner assyrier?

  Jag har själv turkiskt påbrå (är för övrigt kurdvän) men det du gör är som att jag själv skulle stoltsera över grekiska intellektuella fynd som ägt rum runt det egeiska havet, helt utan att ens nämna grekerna. Vadå? Det är ju trots allt i dagens Turkiet som det har hänt.

  Än värre är det eftersom bl.a. ditt och mitt folk har försökt utrota assyrierna genom historien och nästan lyckats. Än värre är det eftersom det finns en assyrisk minoritet än idag i Kurdistan. Och än värre är det att de fortfarande är förtryckta av sina regenter.

  Gilla

  1. Tack, varje individ som stödjer kurder i deras strävan efter frihet har ett speciellt plats i mitt hjärta. Att stödja kurder innebär samtidigt att man har kommit till en punkt där man accepterat att varje människa bör ha samma rättigheter, oavsett ras/kön/språk/religion, då vi människor är jämlika och inte minst jämställda.

   Anledningen till att jag inte nämner assyrier (syrianer, kaldéer, armenier, greker) som också levt samma marker beror på att jag inte vill förvirra läsaren genom att flytta fokus. Det är en debattartikel och då får jag inte tappa tråden…Dagens Turkiet ja..där stannat det också. För det går att jämföra det med att inte nämna dagens invandrare som kom till Sverige som industriarbetare från 60-talet och framåt, när jag ska debattera om Sveriges historia.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s