Barack Obama hånar mänskligheten

Barack ObamaUSA:s president Barack Obama är på besök i Israel och håller tal där. Obama talar om vikten av; ”work harder to make the world a better place” vilken underbar människa. Jag undrar om work harder innebär mer krig, utökandet av försvarsanslag, intervenera i otaliga nationers interne angelägenheter och statskupper. För så har det sett-och låtit under de 68 år som flutit sedan andra världskriget.

Därför att USA är det land som i särklass orsakat flest människors död sedan andra världskriget, detta framgår tydligt av de sammanställningar som gjorts av människorättsorganisationer världen över. Endast under Koreakrigen på 50-talet och Vietnam kriget på 60 och 70-talet dödades cirka 5 miljoner människor. Det är enbart en miljon färre människor än antalet , av Hitler, ihjälgasade judar. Kriget i Somalia, i Jugoslavien, otaliga krig och inblandningen i krigen i Mellanöstern (arvet från Storbritannien och Frankrike togs över med bravur), inblandningen i dussintals statskupper i Syd-och Centralamerika, Afrika, Asien, Turkiet, Iran för att nämna några. Detta land för också två och ett halvt krig samtidigt just nu. Detta land exporterar flest krigsmaterial till övriga världen för att göda sina medborgare på hemmaplan på bekostnad av andra människors lidande. Detta land är också i särklass största boven till exploateringen av naturen och naturresurserna i U-länder, de släpper också ut mest koldioxid/invånare. USA är också involverad inbördeskriget i Mali likväl, listan är lång. Till på köpet fick USA ett nobelt fredspris från några besserwissrar. Alfred Nobel vänder sig nog i graven.

 Det sägs att de vill exportera demokrati. Hur demokratisk blev de länder som utsattes för USA krigsmaskineri kan bara Gudarna som tagit emot de arma själarna veta.  Kan man verkligen tvinga en ideologi med vapenmakt på andra länder och människor? Hur bra kommer det funka i sådana fall? Demokrati i Väst har en process på flera hundra år och hur klok är det då att tillämpa demokrati på ett land med vapenmakt över en natt? Vart tog den fria viljan som är fundamentet i demokratin vägen? Iran piskar kvinnor och Saudiarabien skär armar och ben av människor för att göra de till goda muslimer och hur pass skiljer sig USA:s metoder från dessa länder i sin jakt på demokratiseringen av diktaturer? Hur bra kan invånarna må av det? På samma sätt som man inte kan  piska kvinnor till att bära ett svart cirkustält (chador) och skära av händer och fötter av människor för att göra de till goda muslimer kan man inte heller bomba länder till att bli goda demokratier.Vad jag ytterligare undrar över är hur pass skiljer sig metoderna som USA implementerar runt om i världen till att införa demokrati i s.k. diktaturer från de metoder som muslimer och kristna använde sig av under religionernas tonår?  Dessa ”exporterade” Islam respektive Kristendom genom krig. Så här har vi en modern export av en modern religion, demokrati.

Det här är inte acceptabelt. Det går inte att tvinga någon människa något den inte vill. Hur bra det än må vara uppfyller det inte sitt ändamål om inte adressaten är redo för det, om den själv inte är mogen för det.  Även om det vore av goda orsaker så är den kontraproduktiv, det stjälper mer än det hjälper.  Jag är också extremt förvånad över människorna som kan vara så begåvade men så pass naiva på samma gång att de låter sig hänföras av film, musik och sport från USA så att de inte skådar igenom USA:s egentliga intentioner med sina korståg i demokratins namn, d.v.s. olja och pengar. Att världen fortsätter att se USA som en demokrati och symbol för frihet, att världen fortsätter att stötta USA:s krig runt om i världen. Många individer har dessutom t.ex. USA:s flagga på diverse persedlar de bär på också, underligt.

Men jag går inte på US:s retorik. Därför menar jag med kalla fakta i handen att USA befläckar demokratin och mänskligheten. Världen måste sätta stopp för det.

Så Barack Obama sluta håna mänskligheten med tomma ord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s