USA är ett hot mot världen

Barack ObamaNi behöver inte bry er om följande, jag skriver det för mig själv. Jag tycker om att skriva…/

Repetition och förtydligande.

-USA orsakade fem miljoner  människors död under Korea respektive Vietnamn kriget. Det är enbart en miljon färre människor än antalet judar som dödades av Hitlers nazi Tyskland. Oftast lade USA bombmattor över Koreanska och Vietnamesiska städer med sina B2 bombplan så att civila blev tvungna att gräva sig ned under marken för att undkomma bomberna. De kom inte undan för det. Amerikanska soldater sköt då ner brandbomber in i underjordiska tunnlar där kvinnor och barn befann sig så att de brändes ihjäl istället. Kriget i Vietnam var så omänskligt att Sverige till sist bojkottade Coca Cola drycken på 70-talet, symbolen för USA:s kapitalism.

-USA är det land som har startat flest krig och orsakat flest människors död sedan andra världskriget. Då framstår Nordkoreas Kim Yong som en gullig nallebjörn. Varken han eller hans land har vare sig dödat några amerikaner eller bombat något annat land.  Men samma land ingår i USA:s  lista över ”ondskans axelmakter”, vem som egentligen är ond är väldigt uppenbart, i a f för mig.

-USA är ekonomisk och militärt så överlägsen att det ger de makten att stämpla diverse länder och organisationer för terrorister.  Jag vill minnas att talibaner som kallas för terrorister av hela världen på uppmaning av USA idag, var gudskrigare (Mujaheddin) då de krigade mot Sovjet på 80-talet. De fick miljoner dollar i bidrag, militärutbildning och vapen leveranser efter vapen leveranser av USA. Då var USA och Sovjet bittra fiender, min fiendes fiende är min vän historien.  Palestinska Hamas fick också amerikanska statliga subventioner och amerikansk utbildning. Tills Hamas valde att gå sin egen väg, nu var de terrorister helt plötslig. USA går ut och proklamerar att ett visst land eller en viss organisation är ond eller terrorist och hela världen följer diktatet likt själlösa galjonsfigurer. Har vi ingen förmåga att kalkylera saker och ting själva, varför blir vi så hypnotiserade av media så pass mycket?

-USA har under de senaste åren likviderat 3000-4000 människor med s.k. drönare i främst i Afghanistan, Pakistan, Yemen och Somalia. Dessa människor mördades utan några bevis på brott och utan någon rättslig prövning. Det är egentligen överlagda seriemord oavsett hur man vänder och vrider på det. Det är också uppenbara skäl till att åtala USA för folk-och krigsbrott.

-USA är också landet i världen som exploaterar  naturen och natur resurserna mest. I många U-länder har stora arealer förvandlats till öken p.g.a. USA:s jakt på diverse naturmineraler och ädelstenar. Regnskogar har skövlats, giftiga kemikalier har dumpats i naturen. Försurningen av skogen och dricksvattnet är idag ett stort hot mot de samhällen som livnär sig på det naturen har att erbjuda. Många indianstammar i Central-och Sydamerika har fallit offer för denna mentalitet.

-USA exporterar flest ( i volym) krigsmaterial till U-länder värd miljarder dollar varje år. T.ex. till Bangladesh, Pakistan och Indien. Pengar som egentligen borde ha gått till människor som inte har rent dricksvatten, mat och tak över huvudet.

-Ett amerikanskt barn förbrukar 30 gånger mer el och vatten än ett afrikanskt barn.

-USA lever på lånade pengar också och har därmed världens största statsskuld på 10 biljoner dollar. Skulden blir större för varje år som går. Men förr eller senare kommer bubblan att spricka, inga nya krig kommer hjälpa USA:s ekonomi på fötter, och då kommer USA dra övriga världen med sig ner i träsket. Med andra ord kommer världens ekonomi att kollapsa. Jag gissar på inom 10-15 år.

-Men vi får skylla oss själva då. Vi gick ju på allt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s