Armenien kan invadera Kurdistan

1122Armenien kan komma att invadera Kurdistan om de får tillfälle för det eftersom de har i 90 år varit i konflikt med Turkiet om gränsdragningen de emellan. Armenien gör anspråk på Ararat berget som ligger i staden Agri bl. a. Denna viktiga detalj har många av mina landsmän glömt idag och minns istället det armeniska folkmordet som begicks av osmanerna 1915. Det är förstas tragisk men vi har viktigare saker för oss att minnas.

Idag minns, som ovannämnd, många kurder folkmordet på armenier. Kurdiska partier, organisationer samt individer fördömer och kräver ett erkännande av folkmordet och en ursäkt av förövarna.  Andra dagar minns kurder brotten, morden och deporteringarna av andra folk och etniciteter; för syrianer, assyrier, kaldéer, greker, kaukasier och t o m för araber och självaste turkarna! Det är iofs mänskligt och omtänksamt. Vi har sålades axlat manteln, på egen hand, för moral och mänsklighet för jordens befolkning och står här helt nakna själva. Vi står här utan ett politiskt erkännande som folk, utan rätten till vårt modersmål, vår kultur, vår historia och därmed vår identitet och utan rätten till ett liv. Vårt folk, vårt land och vårt språk existerar inte i några konstitutioner och inget land biträder officiellt våra krav men vi vill trots det, kämpa för ett självständigt lands upprättelse! Jag förstår inte, jag måste var dålig på logik men jag förstår inte detta fenomen. De här folken åtnjuter redan samma rättigheter hundra gånger om som vi kurder just nu bara kan drömma om. Jag undrar om vi har svårt att anpassa oss till den råa världen? Vi måste bli vuxna och se saker och ting utifrån den hänsynslösa verkligheten och inte utifrån en utopisk perspektiv. Ärlighet, mänsklighet, god vilja och hjälpsamhet är naturligtvis normen för mänsklighet. Men om det finns 193 nationalstater som agerar som glupska vargar och gamar som gör sitt yttersta för att komma åt allt de kan vore det att skjuta sig själv i foten om man agerar som ett lamm bland dessa när man inte ens är ett nr än i jämförelse. För då blir  man bara uppäten.

Jag vill därför minnas andra saker också.
-Jag vill minnas att armenier inte minns några kurdiska massakrer och att armenier inte har eller stödjer någon kurdisk kamp någonstans. Inte de andra etniciteterna kurder så starkt stödjer heller.
-Jag vill minnas att armenier har för politiskt avsikt att återta sitt ”territorium” (nordligaste Bakur) om de får tillfället (läs gärna på om armenisk politiskt agenda). Och tillfälle kommer fås om Kurdistan separerar sig från Turkiet. Kurdistan kommer då vara militärt svagare än Armenien och en eventuell invasion kommer då stunda. Jag undrar vad dessa ivrare kommer förhålla sig till det då.

Jag måste bara påminna er om att enda sättet att uppnå målet är att värna om sitt, om det som är vårt, vad vi själva vill, vart vi vill komma och vara medveten om hur vägen dit är svåröverkomligt och vad som behövs för att genomföra denna resa. Tar man en avstickare från huvudmålet kommer vi bara åka vilse och aldrig komma fram.  Men vi måste nå destinationen eftersom det är det enda alternativet för oss.

Annonser

En reaktion på ”Armenien kan invadera Kurdistan

  1. Maverick Hunter X

    Armenia won’t invade Kurdistan, because of Armenia are openly supporting Kurds. Yes Numan Semsuri, they wants to retake Van and Erzurum, eastwards, in Western Armenia. Kurds and Armenians are Aryans.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s