Vår heder och stolthet står på spel

DSC_2578 (800x530)Jag skulle vilja att varenda kurd läser följande artikel och jag skulle vilja att den som läser den lutar sig tillbaka och reflekterar lite över det kurdiska folket miserabla tillvaro. Många av er känner säkert redan till händelsen som ägde rum 1989 då KDPI:s ledare Dr. Abdul Rahman Ghassmlou mördades av iranska agenter i Österrike. När jag läste nedanstående artikel för någon dag sedan blev jag lika förstenad liksom alla andra gånger då jag blev påmind om det fasansfulla mordet mitt i hjärtat av Europa. Jag blev påmind om att i denna värld kan man mörda kurder utan att riskera åtal, att i denna värld kan man döda kurder och stater kan vårda deras mördare på ett sjukhus och sätta dem sedan på ett plan och skicka hem dem och I denna värld kan man döda kurder och vara efterlyst och gå, trots det, på lyxiga middagar i länder som omfattas av internationella lagar och efterlysningar.

Det här är ingen isolerad händelse, samma mönster återfinns i det turkiskt ockuperade Kurdistan, i det syriskt ockuperade Kurdistan, i det iranskt ockuperade Kurdistan  liksom i det som var KRG idag. Detta har pågått sedan ett sekel. Kurdiska demonstranter och aktivister har skjutits mitt på gatan och mitt på ljusa dagen men förövarna har varit lika anonyma varje gång. Åtalen läggs ner ett efter ett, om det nu har väckts åtal vill säga. Ett annat känt mord vars mördare skyddas av en annan stat är förstås mordet på de tre kurdiska aktivisterna i Paris. Ett mord på tre kvinnor i en stad vars gator och torg övervakas av oräkneliga övervakningsapparater. Ett mord i ett land vars tillgång till toppmodern kriminaltekniksutrustning överträffar de festa länder på denna jord. Emellertid är mordet fortfarande, såhär åtta månader efteråt, olöst och munkavle på varje utredare är ett faktum.

Betänk er nu, med det i bakgrunden, hur oväsentlig våra inre spörsmål är. Hur irrelevanta våra dispyter oss emellan är och bråket mellan våra regionala och ideologiska block är. Vilken symbol, vilken ledare, vilken flagga, vilket parti, vilken dialekt och vilka ord som ska användas med mera. Vilka petitesser i förhållande till vad vi har att göra med. För vi har att göra med med ett land som varken självaste USA eller Israel tillsammans kan rå på, Iran. Vi har att göra med med ett land som de facto har nog med makt att ockupera europeiskt (norra Cypern) territorium, Turkiet. Vi hade att göra med med Saddams Irak och vi har att göra med al-Assads Syrien. Hur ska vi gå segrande ur detta inferno om inte genom vår samlade kraft?

Vår nationella heder och stolthet står på spel. Våra mördare dansar på rosor och gottar sig i all lyx runt om i världen. Vår stolthet kan räddas enbart genom vår frihet och självständighet och ingenting annat. När vi har skapat vårt fria Kurdistan kommer vi ha kraft nog att gripa mördare som Sahraroodi och döma dessa till livstidsfängelse där de hör hemma utan att vänta på att andra ska göra det åt oss. Då kommer vi kunna stå rak i rygg och högt huvud utan skam. Vi måste upprätthålla vår heder och stolthet. Vägen dit är lång det vet jag, vägen dit är besvärlig vet jag lika väl. Men vägen dit går enbart via vår enighet vet jag också. Så när ni vaknar till imorgon försök då att börja med ny önskan, en önskan om ett fritt land och en önskan om en stolt nation som inte tillåter andra att demolera ens egen stolthet. För att lyckas med det måste vi samsas och älska oss själva först. Så börja dagen med en annan god önskan för den/de du uppfattar som antagonister inom Kurdistans gränser. Så att vi kan försonas och fungera som ett folk och därigenom generera tillräcklig med kraft till skapa vår fria nation. Kärlek, stolthet och frihet åt oss.

http://pdki.org/english/known-terrorist-sahraroodi-accompanies-iranian-delegation-to-ipu/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s