Ett rävspel av Erdogan?

perwer-ve-tatlises-biz-baris-icin-geldikTurkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har bjudit in den mest folkkära kurdiska sångaren Sivan Perwer som varit efterlyst av Turkiet själv i nästan 40 år för terrorism, tillsammans med en annan nästan lika folkkär sångare Ibrahim Tatlises, som för övrigt inte har slösat en enda kalori på att försvara kurder och stå för kurdiska frihetskampen, till Kurdistans huvudstad Amed för att underhålla honom och hans stab. Som grädden på moset har vi dessutom KRG:s president Barzani också med på plats med pompa och ståt. Hur ska man tolka Turkiets PM Erdogans utspel?

Det här kommer i en tid då valet i Turkiet närmar sig och det här kommer i en tid då den. s.k. fredsprocessen är på tapeten.

Man skulle antingen se det som en PR-kampanj för Erdogans valförberedelse för att plocka kurdiska röster speciellt i Amed där BDP är stark och för att spela de olika kurdiska frihetsrörelserna mot varann (vilket är min definitiva slutsats). Eller för de som vet bättre (än mig) som Turkiets försoning med sig själv då Erdogan själv som PM av Turkiet inviterar en ”terrorist” till sitt middagsbord och till sin scen, en riktigt kovändning. Eller en makaber pudel av Barzani och Perwer eftersom de gästar och skålar med sin egen bödel.

Men var vart tog solidariteten och lojaliteten med våra bröder och systrar vägen? Vart tog vår frihetskamp vägen? Var är våra protester mot muren, mot frihetsberövanden av våra intellektuella vägen? Var någonstans ekar vår röst mot vår ledare Öcalans omänskliga isolering? Hur försvarar vi förbudet mot vårt språk, vår kultur och identitet när vi ger oss hän åt frestelsen? Varför ror varje kurdisk ledare sin egen kanot?

Jag hade dansat och sjungit med dem om det var BDP (frihetsrörelsen i Bakur) som hade bjudit in våra dignitärer till vår huvudstad Amed. Men just nu känner jag bara besvikelse, men minns att det räcker med en liten våg för att välta kanoten. Vi måste därför lära oss att bygga ett skepp tillsammans som till och med kan stå emot tsunamier, då har vi en robust frihetskamp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s