Thomas Quick

Sture-Bergwall_984040cThomas Quick fallet verkar ha förbigått de flesta av oss. Målet är otroligt exceptionellt. Mannen som dömdes för; inte för ett mord, inte för två mord inte för tre mord, inte fyra mord utan för hela åtta mord….! Mannen som friades; inte för ett mord, inte för två mord, inte för tre mord, inte för fyra mord utan för hela åtta mord…! Det är ofattbart i mitt tycke och ännu anmärkningsvärt är att detta hände i Sverige. Man tror ju på Sveriges demokrati och rättssäkerhet, Sverige är ju ett av världens främsta inom området.

Hur kunde det ske? Hur kunde han bli dömd för åtta mord som han uppenbarligen inte begick för att sedan frikännas? Jag tänker på åtalsproceduren; polisen håller förhör, åklagaren väcker åtal, läkarna/rättsläkarna gör psykologiska utredningar, rätten (tings(hov/högsta) dömer, flera gånger om. Det är ju alltså inga dumbommar, det är eliten av samhället. Belästa, pålästa och utbildade människor. Lägg sedan till det tekniska bevismaterialet…det låg så klart en hund begraven där. Quick var förstås ingen geni som mäktade med att lura alla dessa myndigheter och personer.

Jag har grubblat lite över det här och över statens godtyckliga dom. Staten, oavsett namn och geografi, kan till synes döma en oskyldig person för åtta mord och sedan fria denne lika enkelt. Polisen/staten måste ha fabricerat mängder med ”bevis” och måste ha varit i maskopi med åklagaren liksom rättsläkarna. Hur skulle det annars vara möjligt att döma en människa för hela åtta mord.

Varför syntes inga gester och hördes inga protester i media och i samhället efter frikännandet mot statens bedrövliga behandling av en individ? För nu när är han frikänd måste någon sota för att en oskyldig person fick skaka galler i tjugo års tid. Den/de bör bestraffas. Varför dömdes ingen för sina ”vittnesmål”, för brottsprovokation, för bevisprovokation eller för mened i bästa fall? Många ljög, många hittade på. För man behöver varken vara beläst eller bildad för att inse och förstå att kedjan av lögnerna och påhitten, av rättsstaten Sverige, är abnormt stort i detta fall. Det är skrämmande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s