Statsminister Numan Semsuri

Jag vill verkligen inte konkurrera ut Özz  och med risk för att låta som en tråkig politiker vill jag presentera mina vallöften- om jag skulle bli statsminister 

-Avskaffa försvaret helt: Det finns ingen hotbild mot Sverige men trots det satsar Sverige cirka 40 miljarder kr/år på försvaret. Totalt onödigt och ett brott mot mänskligheten anser jag. Dessa medel kan istället slussas vidare och satsas på vård, skola och omsorg.

-Sänk skatten och arbetsgivaravgifterna: Sänkta arbetsgivaravgifter öppnar dörrarna till fler jobb, det stänger däremot dörren för svartarbetskraft och får in ungdomarna i sysselsättning. Sänkta skatter skapar ett köpkraftigt hushåll och ökar produktionen.

-Höj studiebidraget och studielånet: ”Vi politiker” måste stimulera ungdomar till att studera och inte skrämma bort dem med 3-6 fattiga studentår.

-Legalisera marijuana och andra droger: Många missbrukare sprider sjukdomar och andra skakar galler och kostar staten miljardbelopp varje år. Kriminellverksamhet styrs till största delen av inkomsterna från droger. En legalisering skulle innebära dödsstöten för den organiserade kriminella verksamheten och staten skulle dra in miljonbelopp (Se Colorado senast) i kontrollerat försäljning av droger på speciella kliniker. 

-Inför gratis månadskort hela året och bilfridag en gång i månaden till förmån för fri tunnelbana: Koldioxid utsläppen har skjutit i höjden, bilköerna i stan är oacceptabla, kostnaderna för vägar och broar överstiger kostnaderna för kollektivtrafiken på många punkter. För att öka kollektivtrafikanvändandet borde vi kunna erbjuda ett gratis månadskort till dagliga resenärer. 

-Satsa på kollektivtrafiken: Bygg ut tunnelbana-och pendeltåg linjerna samt fjärrtågen. Köp in fler bussar till linjer som inte trafikeras av spårvagnstrafik, därigenom stöds föregående punkt. 

-Bygg fler bostäder: Den nuvarande bostadsmarknaden och politiken är inte acceptabelt. Ingen ska behöva stå i kö i ett helt liv för att få en lägenhet och/eller tvingas till svarta ”kontrakt” och bli utsatt för osäkra bostadsförhållanden. 

-Inför sex dagars arbete genom avlösningssystemet: En arbetslös person kan jobba i perioder istället för den som har ett fast arbete genom ett lägre lön. Lönen för den fastanställde sänks under tiden liksom ingångslönen blir lägre för den som avlöser och därmed skapar det förutsättningar för likvida medel. 

-Avskaffa försvarsindustrin helt: Sverige tjänar stora pengar på att sälja krigsmaterial till U-länder och diktaturer men vill vi verkligen gödas på mat som tjänas på vår nästas blod och tårar? I dagsläget importerar Kina, Indien och Pakistan mest vapen-tre av världens fattigaste länder sett till BNP/capita. 

-Minska antalet poliser på våra gator: Fler poliser innebär inte per automatik säkrare gator och torg, det behövs mycket dialog och förebyggande arbete snarare. Satsa på ungdomar och deras föräldrar-hemmet är samhällets minsta institution. Många ungdomar är i utanförskap och känner sig vilsna. Mer och bättre satsning på att integrera och vinna ungdomarna istället för att distansera dem. Det man förväntas av vill man uppfylla! 

-Förbud tiggeri: I ett land som Sverige som erbjuder varje medborgare samhällsskydd som garanterar en dräglig vardag via olika skyddsnät och via den sista utvägen ”existens minimum” genom försörjningsstöd ska inte människor tillåtas att tigga. Det finns inget utrymme för det. 

-Öppna gränser: Fri rörlighet och öppna gränser är förutsättningarna för välstånd och harmoni i världen, låt inte människor drunkna i Medelhavet i jakt på bättre liv. Godhet är inte att trösta tiggaren med ett mynt, godhet är att dela med sig av det man har lika med en ”tiggare.” 

Statsminister
Numan/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s