Enögd media skapar orättvis världsbild

belgienJag anser att vi lever i en felaktig informationsbubbla i Europa/Väst och vill härmed ge fyra exempel som sönderdelar de allmänna uppfattningarna. Du får garanterad ett nytt perspektiv. Det är lite off-topic och det är just det som är meningen med detta inlägg.

1-Förintelsen: Vi pumpas med information i media om Hitlers massaker på judar och om den historiska förintelsen av en viss etnicitet vi aldrig har skådat tidigare..stämmer detta verkligen?

*Européer har alltid varit duktiga på förintelser men det finns värre. Mellan 1895 och 1908 dödade Belgien mellan 12-15 miljoner kongoleser, vilket var mer än halva Kongos befolkning. De skar av händer av människor som protesterade mot slavarbetet. De mördades inte genom förgiftning iofs å andra sidan var det planlagt och avsiktligt. Men är det metoden som avgör vad som är värst eller tidsåtgången? Eller är det uppsåten? Det här avslutades enbart 31 år före förintelsens början. Som exempel kan jag uppge att det i svensk lag avgör två saker som ligger till grund för vad som är mord eller vållande till annans död. Berått mod oavsett tillhygge är lika med mord eller vållande till annans död vilket är oavsiktligt- till exempel dödsfall i en bilolycka. I Belgiens fall var det avsiktligt, uppsåtligt och planlagt vilket gör det till ett värre folkmord än Tysklands. Hur många har läst om det och varför är det tyst om det? (Maktbalansen i världen)

*Vi har dessutom USA som förföljde indianer och var nära att utrota dem under hela 1800-talet tills det återstod cirka 10 % av indianerna. Det finns inte några exakta siffror men det rör sig om cirka 20-25 miljoner indianer vilket gör det till värsta folkmordet i mänsklighetens historia, också detta är det tyst om. Dagens verklighet/historia diktas av militärmakter vilket skapar ideologiska historiebeskrivningar än existentiell historiebeskrivningar och därmed påverkar det i sin medierapporteringarna som vi idag influeras av. Det här bör vi vara uppmärksamma på.

2- Karl Von Linne och Charles Darwin: Var dessa enbart botaniker respektive biolog/zoolog? Linne pryder hundra lappen för sina insatser, ärofullt kan det tyckas. Men lade han inte grunden för rasismen tillsammans med Darwin när han kategoriserade människor i gul, svart och brun osv. och Darwin genom sin evolutionsteori om den starkes rätt att demolera den svage för sin egen överlevnad? Att européer rättfärdigade sina kolonier och folkmord genom dessa kategoriseringar och ide bakgrunder?
Dessa herrar lade med andra ord grunden till rasismen, nazismen, fascismen och nationalismen som i sin tur skapade en plattform till de efterföljande krigen som än idag pågår? Borde inte de vara bannlysta istället för att äras?

3-Vad är det första man tänker på när ni hör Alexander den store och Napoleon Buonaparte? Historiska hjältar som återfinns i varenda skolbok? Var de verkligen hjältar eller hade de storhetsvansinne? Om jag börjar med Alexander som tågade igenom Mindre Asien och vidare mot Mellanöstern cirka år 300 f.Kr. med flera hundra tusen man för att erövra världen så framstår det som sjukligt maktbegär. Om ni tänker er in i den tiden och hur så pass många soldater drar igenom byar och samhällen och hur dessa plundrar och ödelägger det som kommer i deras väg, hur de måste ha tillskansat sig livsmedel från bönderna för sin egen överlevnad och säkerligen våldtog kvinnor på sin väg så är det vanvettigt. Bönderna måste ha blivit av med sin livsmedel, deras hus måste ha förstört och de som gjorde motstånd dödades av den stora armen…! Jag ger få exempel för att texten inte ska bli alldeles för långt och hoppas att ni själva tänker ut resten.

Och Napoleon då, vilken hjälte! Han var orsaken till sju stora krig under hela hans tid som regent. Han marscherade mot Ryssland med 300 000 franska soldater och kom tillbaka med 20 000 av dem. Han var orsaken till ett första europeiskt krig redan då (även om det inte benämns så). Hundratusentals människor runt om i Europa dog i krig, i svält och sjukdomar orsakad av Napoleons krig. Fattigdomen bredde ut sig liksom svälten och sjukdomarna. Han var Europas ”första” Hitler eftersom han planerade att erövra hela Europa och skapa ett stort franskt rike. Han hade säkerligen använt kemiska och biologiska vapen och all krigsutrusning Hitler brukade sig av om han också hade tillgång till dem. Men lyckligtvis var inte industrin lika utvecklad då. Det sägs att Napoleon lade grunden för den moderna krigsindustrin och jag kan instämma men hur genialt var det egentligen? Idag läggs årligen 1,7 miljoner dollar på försvarsindustrin, på att förinta oss själva.

Det här var endast två exempel på historiska personer vi upphöjer till skyarna MEN varför berömmer vi dessa personer? Varför tycker vi att det är hjältemodigt att starta krig och vilja erövra land och rike på bekostnad av mord, sjukdomar, svält och annat elände? Varför uppfattar eller beskriver vi inte dessa personer som till exempel schizofrena, sjuka, onormala, våldsbenägna istället?

4-Terrorism: Européer (återkoppling-2) formade rasismen, fascismen och nazismen. Europa/Väst har koloniserat större delen av världen, de exploaterar tredje världens naturresurser och arbetskraft. Europa/Väst har orsakat tiotals statskupper via proxy-krig och proxy-konflikter. Européer startade första världskriget och andra världskriget och var orsaken till cirka 80 000 000 människors död. Europa/Väst mördade 3 000 000 miljoner vietnameser och 2 000 000 koreaner. Européer är än idag orsaken till samtliga konflikter i Mellanöstern och Afrika eftersom de delade upp territorier vid ett bord med penna och linjal utan att ta hänsyn till lokalbefolkningens tro, etnicitet och språk.

Om man jämför de organisationer som är stämplade som terrorister av Europa och vilkas konsekvenser jämförs med vad Europa och Väst har vållat så framstår det som harmlöst? Vilka är terrorister egentligen?

Fakta skall icke politiseras liksom historia.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s