Palestina konflikten

Skillnaden mellan den kurdiska och palestinska befrielsekampen:

1-Palestinier får stöd i princip av samtliga världens länder.
Kurder har inte något lands stöd.

2-Palestinier är ett erkänt folk med ett erkänt språk.
Kurder finns inte med på någon balk och vårt språk och folk existerar inte i lagens mening någonstans.

3-Palestinier erkänner inte Israel och palestiniers arabiska vänner har sedan Israels grundande 1948 startat tre krig (1948, 1956, 1973) för att utplåna Israel. I allmänhet är utgångspunkten ”död åt sionismen” i dessa sfärer.
Kurder har aldrig någonsin agerat för att utrota något land och eller folk. Vår befrielsekamp handlar om vår egen frihet och vårt eget lands frigörelse.

4-Palestinier krigar sällan (under senaste decennierna) mot själva israeliska militären. De skickar, av Iran levererade raketer) rakt in i det israeliska civila samhället. 
Kurdiska befrielserörelser krigar och har krigat direkt mot ockupationsmakternas beväpnade styrkor.

5-Israel är beredd att erkänna Palestina och det finns cirka 170 resolutioner om Palestina i FN:s säkerhetsråd.
Inget land har framtill någon vecka sen öppet visat sitt stöd för Kurdistans självständighet och antalet FN- resolutioner om Kurdistan är noll.

6-Israel-Palestina konflikten pryder jämt första sidorna i varenda tidning världen över när palestinier dör eller Palestina utsätts för attacker. 
Kurder kan masslaktas i massantal och i bästa fall kan vi se en notis om det i tidningarna.

7-Palestinier har otaliga radio och TV kanaler liksom tidningar som ostört får verka. 
Kurdiska tidningar, TV-och radiokanaler är förbjudna och de stängs ner även i Europa.

 
 8-Eftersom vi inte existerar i lagens mening är vårt stöd lika osynlig och icke legitim som oss själva. Vi måste med andra ord mäkta med att bli erkända som folk först för att vårt stöd till palestinier ska ha någon verkan. Minns att ”ett osynligt folks stöd är lika osynlig som denne själv.” Ingen bryr sig om kurdiskt stöd i nuläget.

Varför jag skriver det här? Jag är naturligtvis för frihet för samtliga medborgare och etniciteters egen rätt att bestämma över sitt eget öde liksom vi kurder och därmed är jag absolut inte emot något palestinsk land eller palestiniernas frihetskamp. Jag skriver detta för att klargöra skillnaderna och ingenting annat.

Annonser

5 reaktioner på ”Palestina konflikten

 1. Robot

  ”1-Palestinier får stöd i princip av samtliga världens länder.
  Kurder har inte något lands stöd.”

  Läs igenom vad det är som beväpnar Peshmerga så ser du att de bär till och med runt på svenska pansarskott. Inte nog med det, får kurdiska styrkor förnödenheter av USA och andra NATO-länder i form av mat, vatten och vapen. Palestinierna får politiskt stöd, men inte ens jämförbar den mängden avsugningar kurdiska paramilitära styrkor får i den västerländska pressen.

  För övrigt är kurdernas beväpnade aktivitet erkänd och understödd av västmakter. Inte samma situation för palestinier, nå?

  Det är inte min poäng. Du kan mycket väl ha rätt, det rör mig inte i ryggen. Det är att du säger att kurderna inte har något lands stöd, vilket är ett rakt ut öppet exempel av klart skitsnack. Klart som fan ni har hjälp av USA, ni hade halva amerikanska flygvapnet vid Kobani, med täckning 24 timmar om dygnet, och du tror att det var YPGs förtjänst till att IS backade undan?

  Så det här med att ”bergen är våra enda vänner”, släpp det. För att den enda anledningen till att ni inte blivit slaktade som den irakiska armén blev är för att ni haft grovt mycket understöd från luft och hav på er sida.

  ”4-Palestinier krigar sällan (under senaste decennierna) mot själva israeliska militären. De skickar, av Iran levererade raketer) rakt in i det israeliska civila samhället.
  Kurdiska befrielserörelser krigar och har krigat direkt mot ockupationsmakternas beväpnade styrkor.”

  Ännu en gång, skitsnack…

  De flesta palestinska raketer är av Qassam-modellen, vars sprängladdning är av socker och gödsel. Det här något de tillverkar i sina garage och källare. Visst, dem har lite grövre saker som når in rätt bra i Israel, dessa är från Iran. Generalisera inte.

  Haha, krigar sällan mot den israeliska militären? Dessa 67 israeliska soldater som strök med i sommarens offensiv, dog dem då av ebola eller vadå? Israelerna kommer inte in i Gaza för att dem vet just att de kommer att bli beskjutna. Därför bombar dem palestinierna från luften, med artilleri och från örlogsfartyg. Sen ser jag att du har mage att gnälla på att palestinierna skjuter raketer tillbaka mot Israel ”rakt in i det israeliska civila samhället”, som är deras enda sätt att faktiskt vedergälla med, och säger att dem ”krigar sällan mot själva israeliska militären”? Kom igen.. Du ser själv hur handikappat det där var. Raketerna är det enda sättet för dem att nå mot dem, det är inte så att dem valde raketerna över något annat vapenslag.

  För att givetvis, dessa israeliska bomber hamnar ju bara bland Hamas militära installationer, eller hur? De dödar ju inte civila eller hamnar i det palestinska ”civila samhället” alls.

  Gilla

  1. Kurder har aldrig någonsin fått något lands stöd framtill nyligen. Jämför dock inläggets datum med datumet de faktiskt började hjälpa södra Kurdistan (norra Irak) för att rädda ”deras” olja. Dessutom blandar du ihop politiskt stöd och erkännande med militärt stöd. Palestinier är ett erkänt folk med ett erkänt språk och och flertal länder har erkänt Palestina som land. Därtill erkänner ännu fler länder två statslösningen och det finns 170 FN resolutioner om Palestina som sagt. Vad gäller kurder ”existerar” inte kurder som folk och Kurdistan ”finns” inte på världskartan enligt lagens och den politiska meningen. Oss förnekar man genom ett förnekelse politik som har pågått i snart hundra år. Hur många era TV och radio kanaler har stängts, hur många palestinska tidningar och böcker har bränts, hur många palestinska journalister, politiker, poeter och författare har systematiskt likviderats?

   Angående Israels oproportionella våld: Varje gång det har förekommit har det skett efter palestinska raketbeskjutningar. Vad jag menar är att palestinska frihetskampen är mycket mer erkänt och de där raketerna gör mer skada än nytta.

   Men minns att jag inte är emot nåt palestinsk stat på något sätt. Är det någon som ska förstå situationen ni befinner er i så är det kurder, så även jag. Jag beskriver enbart skillnaderna. Må bäst och kämpa för frihet bro!

   Gilla

 2. USA har inte bombat Irak, Iran, Syrien och Turkiet som stater som ockuperar Kurdistan utan de bombar en femte part, nämligen IS i deras territorium. De hade säkerligen bombat Israel också om IS hade erövrat delar av Israel.Läs inte in läs rätt.

  Gilla

 3. Robot

  SKITSNACK!

  När fan bombade USA Israel för att hjälpa palestinier? Som USA gör för att hjälpa kurder?

  Släpp ditt underlägsenhetskomplex..

  Efterbliven jävla blogg.. Häng dig..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s