Svar till Tina Remius artikel

PicsArt_1411040219656_resized

Frilansjournalisten Tina Remius skriver idag i Aftonbladet om världens värsta terrorgrupper och i den listan har hon inkluderat PKK  vilket jag, med tanke på vad PKK står för, anser är tjänstefel. Av den anledningen har jag skrivit ett svar till henne och det svaret finner ni härnedan. 

”Jag är från Kurdistan och PKK sympatisör.  Jag läste din artikel i AB idag om ”Världens värsta terrorgrupper” och blev helt bedrövad. Jag blev också både ledsen och sorgsen över att en person som uppenbarligen är bildad då hon är journalist och skriver i en av Sveriges största tidning, stigmatiserar och diskriminerar ett helt folk och sprider lögner om dess sanna beskyddare PKK. Jag vet inte om det var ditt syfte men du har ingen aning om hur paralyserade kurder blir av din artikel. Vi kurder var nära att utrotas likt judarna -under andra världskriget- om inte PKK hade satt stopp för det med början på 80-talet. Turkiet tillsammans med Iran, Irak och Syrien har förtryckt och försökt att utrota kurder i snart 100 år.
Känner du inte till Saddams utrotningskampanj som kulminerade i gasattacken i Halabja? Känner du inte till Turkiets systematiska bränningar av kurdiska byar och städer? Känner du inte till Turkiets systematiska deporteringar och likvideringar av kurder? Känner du inte till kurder i Syrien som berövades rätten till ID-kort? Känner du inte till avrättningarna av kurder i Iran? Där cirka 500-600 kurder avrättas varje år på löpande band? Känner du inte till kurdiska författare, musiker, artister, poeter, dansare, MR-aktivister, politiker som likvideras/avrättas/torteras eller sätts bakom och lås och bom på livstid runt om i Kurdistan? Vad har vi för alternativ än det lilla smula försvar vi använder? Det lilla försvaret vi använder oss av för vår existens skull framstår som ett sandkorn jämfört med berget dessa ockupationsmakter använder mot oss? 
PKK är ingen ISIS som du jämför de med. PKK har aldrig avrättat eller skurit halsen av någon. Vi har varit i strid med Turkiets militära styrkor. Amerikaner stred också mot engelsmännen likt PKK gerillan gör idag när de kämpade för sina rättigheter innan de deklarerade sin oavhängighet 1776.
Din artikel är varken etisk eller sant. Det är ju lag på att det som står i tidningen ska vara sant men mer än hälften av det du har skrivit är påhitt! Kurdiska är inte lagligt i Turkiet, kurder åtnjuter inga medborgerliga rättigheter som kurder, Turkiets grundlag är mer fascistiskt än Mussolinis Italien var på 20-talet. Ta och kika i den för bekräftelse. De där avrättningarna du skriver om var inte PKK:s verk utan det var djupa staten i Turkiet som genomförde de för att smutskasta PKK och allt detta är uppdagat. Du är lite efter, nej mycket efter. En journalist bör undersöka saken på egen hand och göra det väldigt djupt innan publikation. Du låter mer som en fascist turkiskt journalist som än idag hävdar turkens överlägsenhet kontra andra människor. Men vi alla vet att turkar i Sverige och i Europa jobbar mest som vaktmästare på tyska toaletter, som städare och pizzabagare i andra europeiska länder. 

Därtill sitter Turkiet i förhandlingar med PKK och Öcalan i dagsläget, det pågår en försoningsprocess just nu. Och PKK:s ledare Abdullah Öcalan är nominerad till Alfred Nobels fredspris.  Att du i en sån tid skriver denna artikel måste ändå ses som draghjälp till fascismen fortlevnad och fortsatt förtryck av kurder. Varför skrev du inte vikten av allas lika värde och hur kurder berövas den rätten i sitt eget land när turken själv åtnjuter samtliga rättigheter i Sverige som en svensk gör fast som invandrare? Jag vill tro att du begick ett misstag och inte visste bättre. Jag hoppas att du rättar ditt fel för tänk på att en sån artikel orsakar det facto flera kurders död. Att du indirekt blir skyldig till folkmord då du spär på elden Turkiet ändå vill hålla vid liv. Lidandet förlängs med en sån artikel. 

Skriv om och skriv rätt, för mänsklighetens skull.
Väl mött
Numan Semsuri
Statsvetarstudent”
Annonser

3 reaktioner på ”Svar till Tina Remius artikel

  1. Anonym

    VaaaFaan hur dum kan man vara… att pkk är terror. Snälla få en bild över hela grejen innan ni dömer en hel nation för terror. det är som att säga svenskar är terror om svenskar skulle kriga för att få bilda sverige

    Gilla

  2. din.mamma

    Snälla rara Tina Remius nästa gång du nämner pkk som en terror grupp du kan börja skjuta oss först. Tacka pkk för det de djurde med is så att de kom inte nära europa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s