Rasism bör klassas som en psykisk sjukdom!

shutterstocktrebarn

Framtill 70-talet var homosexualitet klassad som en sjukdom i Sverige trots att homosexualitet varken dödade eller skadade några. Men det finns en sjukdom som är direkt dödande men som aldrig har klassats som en sjukdom, nämligen rasism! Denna sjukdom skördar fler liv än någon annan vi känner till och trots det gör vi knappt några allvarliga försök för hitta ett botemedel åt det. Som om det vore okej, det är däremot ytterst besynnerligt! 

Vi förglömmer att rasism diskriminerar, exkluderar, dödar, våldtar, torterar, fängslar, fördriver, förtrycker och förbjuder människor. Det skapar krig mellan nationer med förödande konsekvenser och ger upphov till osämja och obalans mellan civilisationer samt orsakar misär och fattigdom inom samhällen.

Men vad är rasism? Vet vi verkligen det? Och hur uppstod sjukdomen rasism egentligen? Tänker vi på det? Bryr vi oss om det? Om människor som lider av det?

Man skulle kunna definiera rasism som i tron att, just i tron, att någon är överlägsnare än någon annan. Men hur är någon överlägsnare än någon annan finns det några Superman bland oss som vi andra inte vet om? Är inte vi alla lika? Tillhör vi inte samtliga rasen homo sapiens sapiens? Det finns faktiskt vetenskapliga bevis för det. Å andra sidan finns det inga som helst vetenskapliga bevis för att någon från en viss etnicitet är överlägsnare än någon från en annan etnicitet. Det finns inga belägg för att människor från en viss etnicitet är smartare, mer begåvade eller intelligentare. Inte heller att människor från en viss etnicitet är starkare, springer snabbare, hoppar högre eller är uthålligare (grundläggande). Man kan naturligtvis utbilda sig till högre positioner inom politiken såväl som inom näringslivet men det kan vem som helst och var som helst i världen göra oberoende av hud eller hårfärg. Sålunda är ingen överlägsnare varken på hjärnplanen eller på det fysiska planen.

Det är också vetenskapligt bevisat att varenda människa, oavsett om denne är smal, tjock, lång, kort, svart, vit eller gul kan dödas av ett skott i pannan! Varenda en av oss kan dö i cancer, i hjärtinfarkter och i massa andra yttre och inre faktorer. Vi alla är lika sköra för de hot som finns i och runt omkring oss. Varenda en av oss kommer att dö så småningom och när vi väl har dött och ligger under jorden kommer maskar äta av oss tills det inte återstår något. Maskarna tar varken hänsyn till vår hudfärg eller hårfärg. Vårt liv är begränsad, vi är förgängliga och ingen av oss kommer leva för evigt. Därtill kan vi alla känna glädje och sorg av samma orsaker liksom vi alla drömmer om ett lyckligt liv tillsammans med våra käraste . Dessutom gråter och skrattar vi alla av samma anledningar så varför gör vi livet surt för varandra när vi kan leva i harmoni och njuta av livet tillsammans under den korta tid vi existerar på jorden? Och inte låta varandra skratta mest? 

Vi måste erkänna och klassa rasism som en sjukdom vi har blivit smittade av genom våra föräldrar, genom skolan och genom samhället i sin helhet. Samhället har injicerat det farligaste viruset av de alla i oss. Det går att koppla det till Darwins evolutionsteori, Frans Bops arbete om samhällsklasserna och Karl Von Linnes botanik för ett par hundra år sen fast i själva verket är det mycket mer vidöppen än så i dagsläget. Eftersom stater genom sina politiska system lär oss vara mer i besittning av värde än våra medmänniskor tror vi att vi har mer värde i oss än andra fast vi inte har det och det är en förfärlig illusion. Så vi fortsätter att tro det och har slutat tänka på egen hand nu. 

Men vi kan helt klart gå emot strömmen och bota rasism och botemedlet är faktiskt vi själva. Vi skapade rasism och vi kan de facto eliminera rasism på egen hand genom att uppfostra nya generationer där vi lär dem allas lika värde och allas lika rätt. När vi börjar på gräsrotsnivån har vi möjligheten att tillsammans plantera frön för sundare framtider. Så börja lära ditt barn allas lika värde -helt gratis! 

Såhär sa två kloka män en gång i tiden,

Albert Einstein: “Racism is an infantile disease. It is the measles of mankind.’’

Och  Nelson Mandela: ”No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.”

So be loved not hated.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s