Flyktingfrågan och källkritik!

ladda nedSom Sverigedemokrat:

”Det kommer massvis med flyktingar till Sverige, alla vill bo här. De kan ju stanna i sitt eget hemland och vi kan hjälpa de på plats.”

Källkritik: I Sverige bor 9,5 miljoner människor vilket motsvarar mindre än 0,02 % procent av världens befolkning (1 % procent motsvarar 70 miljoner). Det är väldigt få människor som frivilligt flyttar till Sverige och de som gör det har oftast inga andra alternativ. Svenskar som dätemot frivilligt utvandrar till ett tredje land är 1000 gånger fler/år än de som faktiskt frivilligt invandrar till Sverige. Människor emigrerar i regel under naturkatastrofer och krig.

Om man tittar till statistiken då Sverige tog emot flest flyktingar råkar dessa år på krigs-och naturkatastrofer. Från 70-talet och framåt tog Sverige emot en betydande antal flyktingar från t.ex. Chile (inbördes kriget i Chile och Pinochet), från Argentina (Argentinska militärjuntan och Peron), från Balkan och detta hade sin orsak i Balkankriget och Milosevic. Därefter från Somalia, det i sin tur bottnade i inbördeskriget i Somalia som f.ö. inte är över än. I början av 2000-talet och framåt tog vi emot flyktingar från Afghanistan, Irak och Syrien och USA:s krig mot ”terrorismen” var den direkta orsaken. Jordbävningen i Haiti gjorde att haitier utvandrade till norra delar av kontinenten då Sverige ligger lite avsides hamnade dessa i USA och i andra grannländer där. Sverige har kontinuerligt tagit emot flyktingar från Kurdistan och Palestina också, även det föranleds av ockupation och krig som pågått i 92 respektive 67 år. Ingen av dessa konflikter är hjälpta på plats än!

Mig som Sverigedemokrat som inte vill ha flyktingar här skulle då göra som följande: Sluta sälja vapen till andra länder, oavsett vilket, oavsett om det är under fred eller krigstid. De vapnen är till för att döda, det finns inga vapen som planterar blommor, vapen orsakar krig och död oavsett tid eller plats. Avsluta samarbetet med NATO eftersom NATO är en krigsorganisation, verka för nedrustning världen över, avsluta Sveriges ekonomiska samarbeten med samtliga länder som inte är demokratiska. Med Saudiarabien och Turkiet högst på listan!

Min bedömning av SD: Inget av ovanstående implementeras i praktiken utan det de raljerar är bara tomma ord som florerar och upphetsar. De är egentligen ett gäng idioter som inte har en aning om hur världen fungerar. De vet varken hur det ekonomiska eller politiska systemet världen styrs av fungerar. De har inte en aning om att Sveriges rikedom delvis bottnar i plundringen av andra länder. Sverige är ingen självförsörjande ö mitt i ingenstans. Sverige varken exporterar eller importerar varor och tjänster från Mars eller Venus! Så den enes dös den andres bröd på jorden! Att stridsflyg, stridsvagnar och annat hightech mordmaterialförsäljning ger goda inkomster till Sveriges statskassa och att dessa medel slussas vidare till Socialtjänsten, Försäkringskassan eller till allmänna pensionsfonden via skattesystemet som medborgarna i Sverige får leva i lux med senare är ett allmänt känt faktum. De är i själva verket intjänat på bekostnad av de flyktingar SD inte vill ta emot.

Som den gode medborgaren:

”Jag tycker flyktingar ska få komma till Sverige och vi bör öppna gränserna för de behövande. Människor ska inte få lida och om vi kan hjälpa till så bör vi göra det utan omvägar. En god VD för ett vist företag skänkte t.ex. 400 000 sek till flyktingar istället för att göra en avkopplande resa tillsammans med hela arbetsgänget.  De pengarna ska gå till flyktingarnas mat och vatten. Vi tycker det här är underbart”

Källkritik: Din tanke är underbart ja men det du inte källkritiserar är om dessa pengar verkligen kommer fram!? Röda Korsets VD har en lön på dryga 90 000 sek/ månad och RK måste även betala hans arbetsgivaravgifter och skatter. Vidare får RK:s vanliga anställda löner mellan 25 000 sek till 40 000 sek! Den summan som den gode medborgaren donerade skulle räcka till knappt 4 VD-löner och ca 8 löner till en vanlig anställd. Vet du om att största kostnaderna för ideella organisationerna är deras egna kostnader och inte pengarna de lägger just på bistånd?

Min bedömning av den gode medborgaren: Den gode medborgaren är god men denne förs bakom ljuset. Denne skulle kunna donera hela sin lön varenda månad och det skulle inte förändra något ändå- i längden.

Slutsats: Det blir bra varken om du är Sverigedemokrat eller en god medborgare. Det som görs nu är en nanometer stor och millimetersiktigt lösning. Därför att en eller flera goda medborgare inte har möjligheten att korrigera det abnorma system vi har skapat för oss själva under civilisationens fortgång. Det krävs ett systemskifte som fungerar i praktiken. Detta system ska inte utgå från kapitalism eller kommunism som luktar kadaver vid det här laget utan vi behöver ett logiskt och rationellt system som är baserad i verkligheten, ett som inte är utopisk, ett som inte är klädd i snygga ord/ism och ett som verkligen inte är en produkt av börshajarna eller hyenor till politiker. Vi behöver ett som är folklig förankrad och som är empirisk. Och vi skulle kunna döpa det till ”medborgarekonomi”..?

Detta system ska inte framställas enbart för att lösa flyktingfrågan naturligtvis utan det kan omfatta alla frågor samhällena runt om i världen lider av i nuläget. Allt från skola, vård, omsorg till försvar, gränser, förbud, frihet, självständighet…för samtliga folkslag och länder runtom i världen. Flyktingkrisen skulle då lösa sig själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s