I Sverige missbrukar vi frihet!

2015-10-29 22.41.34Det är väldigt sällan någon skryter lika mycket i radio som Zara Larsson gör. Zara Larsson är ju andra sidan ett barn, Zara Larsson är en liten flicka som är i behov av uppmärksamhet och bekräftelse, därför är det rätt okej eftersom de flesta tonåringar strävar efter det samma i den åldern men när Sveriges Radio låter en sådan liten och osäker flicka diktera normen för oss vuxna utgör det ett problem för vårt samhälle.

Det pratades mycket om Zara Larson under sommaren, om hennes sommartal och om det hon stod för. Många hatade andra älskade henne. Jag varken hatar eller älskar henne – jag kan aldrig hata någon för dennes åsikter då skulle jag vara motsägelsefull mot mig själv eftersom jag på samma gång tror starkt på yttrandefrihet.  Jag tycker däremot synd om henne! För att jag anser henne vara ett offer – inte ett offer av patriarkatet utan ett offer av den ”feminism” hon tror sig försvara, ett offer format av vår självdestruktivitet i vår tro om jämställdhet och i vår strävan efter publicitet.

Det är inget speciellt med Zara Larsson egentligen, hon är bara en av tusentals kickers-brudar som är extremt verbala. Det är just det här med verbalitet som är inne i Sverige. Att prata om intima kroppsdelar, att ha starka åsikter och att vara respektlös och otrevlig mot diverse grupperingar. Tidningar, TV-kanaler liksom radiokanaler har framhävt dessa åsikter mer än nyheterna i sina spalter under senaste decenniet eftersom det säljer mer och genererar bättre publicitet.

Men varför skriver jag om Zara Larsson då liksom många andra har gjort om hon enbart är av tiotusentals? Hon blir viktig eftersom SR gav henne en röst och hon blev därmed Sveriges radios röst per automatik. Den rösten var väl vald, det var väldigt medvetet för det passade mycket väl in i den väg Sverige vill ta in på. SR liksom Sverige avser framhålla den verbala tjejen/kvinnan i samhället då vi tror att det ger feminismen en draghjälp när vi i själva verket gör den en björntjänst. Det har uppstått en kultur i Sverige vars substanser är mer benägna att vara kompatibla med verbalitet och våld som i sin tur personifierar svensk feminism. Är det en sunt väg? 

Svensk feminism handlar inte om lika rättigheter, lika friheter och lika möjligheter för bägge könen längre utan den handlar mer om att forma en kvinna som kan slåss som männen, som kan vara verbal och som kan montera en vagina på mannen och en penis på kvinnan. Det här är Zara Larsson väldigt bra på. Det syns också väldigt tydligt i hennes texter, i det hon lägger upp på sina sociala sidor (nedanstående bild är tagen ur hennes Instagram konto). Och Sverige genom public service normaliserar detta beteende genom att rikta uppmärksamheten på denna verbalitet som chict vilket många unga flickor uppenbarligen ser upp till och tar efter. Men vilka signaler ger den här utgångspunkten till våra egna barn? Att det är okej att publicera barbröstade bilder på sig själv, att det är okej att svära offentligt, att det är normal att hata männen?

*Zara Larsson är inte speciellt smart eller kunnig heller; hon säger sig vara emot sexism men lägger själv upp sexistiska bilder på sig själv. Vad för bild kommer vi få se på henne härnäst då? På hennes vagina? Jag blir inte förvånad men kommer bli äcklad av det i sådana fall. Så bespara mig det.

*Hon är emot generaliseringar men det är att generalisera och tro att alla andra män som inte är hennes pappa och morfar vill våldta henne.

*Hon vill bekämpa hat men är extrem hatisk själv, ordet hat nämndes ca 14 gånger under talet (hon hatar mycket). Hon hatar mycket som hon uttrycker det själv, hon är en manshatare om jag får citera henne. Well jag anser inte man ska hata, vi måste älska varandra, vi är bara olika med olika metoder men går åt samma håll.

*Att hon tror sig veta orsaken till ofeminismen i Afghanistan vara bristen på feminism bevisar ännu en gång hennes bittra (o) kunskaper.

*Enligt henne är alla män potentiella våldtäktsmän, jag skulle vilja anmäla henne för hets mot folkgrupp, hon vill skapa vi (kvinnor) och de (män) sålunda dela samhället i två i enlighet med hennes ideal – är det verkligen sunt och konstruktivt?

*Hon är jätte nöjd med sig själv med är aldrig nöjd? ”Jag är för falskt, för sträv, det tar aldrig slut”,

*Hon tror sig en gilla på Instagram är lika med en politisk röst vilket bör ses som ett barns önskan om godis på en lördag.

*Vidare är hon extremt materialistiskt och hon drömmer om att sälja miljoner plattor efter miljoner plattor (40 miljoner), sälja ut arena efter arena, och bli multimiljardär och sen rädda världen!!?? (no comments) Vem som ska tillverka hennes plattor för ett par kronor i en kokong borta i Kina vet ju hon ingenting om så klart.

*Hon älskar att provocera och hon avser att ”vara en professionell provokatör ” då hon – åtminstone- vet att just provokation säljer och ger publicitet. Och vi vuxna går henne till mötes och gör henne till ett större offer än hon är genom att legitimera hennes tonårsupptåg.

* Och nej jag kommer blockera henne varken på Facebook, Instagram eller Twitter, tvärtom kan jag bemöta henne alltid och överallt. Frågan är om hon vågar möta mig?

*Hon är däremot en bra sångerska och hon borde istället lägga sin energi på det.

Slutligen: jag anser att vi har förglömt oss på vår väg mot större frihet; sagan om Sioux klanen kanske har ni hört? De som galopperar framåt, väldigt fort och terrängen är optimal. Det finns inget som kan hejda de, ju mer de galopperar desto snabbare färdas de. De kommer väldigt långt, men så efter ett tag stannar deras ledare till. De andra frågar; ”Varför stannade vi?” Ledaren svarar: ”Vi har galopperat så otroligt fort att våra själar har halkat efter oss”

Det här är ett annat sätt för att beskriva vår själlösa tillstånd. Egentligen är det inte våra själar som är kvar bakom oss, själar kan ju inte halka efter utan det här är vår fysiska form av vårt missbruk av frihet vi i vår iver glömt ta hand om. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s